top of page

ZORUNLU DEPREM SİGORTASI NEDİR?

Önce DASK Nedir ? DASK'ın açılımı; Doğal Afetler Sigorta Kurumu'dur

Deprem doğal bir olaydır ve engellenmesi ne yazık ki mümkün değildir. Yaşanılan depremler şiddetine bağlı olarak büyük hasarlar meydana getirmektedir.

Deprem sigortası ülkemizde en önemli sigorta çeşitlerinden biridir. Çünkü Türkiye topraklarının % 96’sı fay hatları üzerinde bulunuyor. Dolayısıyla Edirne’den Ardahan’a kadar her kent, her ilçe, her mahalle deprem riski ile karşı karşıda kalmaktadır. Kendimizi, ailemizi, evimizi güvence altına almamız gereklidir. Deprem gerçeğinin yarattığı felakete daha önce defalarca tanık olan Türkiye’de deprem sigortası yaptırılması gereken mühim sigortaların başında gelmektedir. Ne kadar görmezden gelsekte her an olma riski vardır. Bunu görmezden gelmemiz yanlış olmaktadır.

Ülkemiz jeopolitik konumundan dolayı fay hatları üzerinde bulunur ve bu nedenle depremler küçük ve büyük şiddetli olmak üzere sıkça yaşanmaktadır. Depremi önleyemesek de depremin vereceği zararları en aza indirmemiz mümkündür. Bunun için Dask Sigortası yaptırıp teminatları inceleyerek sigortanın güvencelerinden yararlanabiliriz.

Konunun öneminden dolayı deprem sigortası ülkemizde yaptırılması zorunlu olan sigortalardan biri olmuştur. Bunun için deprem sigortası yaptırılması gerekir.

Afet Sigortaları Kanunu DASK sigortası yaptırmayanlar için bir takım kurallar koymuştur. Eğer deprem sigortanız varsa tüm bu fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Fakat yoksa tam tersi durum geçerli olacaktır.

Ayrıca ödediğiniz sizin için küçük de olsa deprem sigortası primleri ile depremzedelere büyük destek verirsiniz.

En önemli en özel mekanınız olan yuvanızı geç olmadan depreme karşı koruyun, riskler yaşamadan bütçenizi zorlamadan güvence altında alın. Bunun için hemen DASK SİGORTASI TEKLİFİ ALIN..

İhtiyacınızı karşılayarak en uygun zorunlu deprem sigortanıza çok yakınsınız


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page